• Alltid åpent

 • HC-parkering

 • Bredere plasser

Vegbeskrivelse

Adresse

Aksla Kipervikgata 17

6003 Møre og Romsdal

Onepark logoikon

Her er det installert Autopay - automatisk lesing av registreringsnummer for en mest mulig sømløs parkering. Ta den tiden du trenger uten å måtte tenke på når parkeringen utløper. Kameraer leser registreringsnummeret ditt ved ankomst og utkjøring, og parkeringen avsluttes automatisk.

Beliggenhet
Aksla Parkering ligger i sentrum av Ålesund, delvis under byparken og delvis under fjellet Aksla. Aksla parkering har totalt 940 plasser over 6 etasjer.

Aksla parkering er søylefritt og svært oversiktlig. Hver parkeringsplass er 2,40 m brede og høyden i anlegget er 2,40 m. Høyden tilsvarer en SUV med skiboks på taket. Dette gir svært romslige plasser til deg som ønsker en trygg og tilgjengelig parkering i Ålesund sentrum.

Aksla Parkering gir deg direkte og tørrskodd inn-/utgang til:

 • Ålesund Storsenter
 • Storgata
 • Løvenvoldgata
 • Kongens Gate
 • Skansen ved Paviljongen
 • Gågata
 • Utstillingsplassen
 • Parkgata
 • Kipervikgata
 • Ved fengselet.

Sikkerhet
Aksla parkering har full kameraovervåkning tilknyttet vaktsentral 24 timer i døgnet. Det er installert nyeste lysteknologi for å sikre god belysning for brukerne hele døgnet.

Alle gangarealer og heiser tilknyttet Aksla parkering har universell utforming som sikrer god og trygg adkomst til parkeringshuset.

Aksla parkering er fullsprinklet som gir den beste sikkerhet i tilfelle brann.

Velkommen til Aksla parkering i Ålesund, for en trygg og effektiv parkeringsopplevelse.


Maks høyde i parkeringshuset: 2,40 m

EasyPark-takstgruppe: 8321

Priser

Mot avgift alle dager kl. 00-24. Gjelder også tilhenger, MC/moped/scooter/ATV o.l.

 • Mot avgift alle dager kl. 00-24

  • Pr. påbegynte 30 minutter 12.5 kr
  • Makspris pr. sammenhengende parkering innenfor 24 timer 250 kr

  Betalingsløsning

  Autopay Kort Mobil

Vi har ulike betalingsløsninger

På våre parkeringsområder har kundene mange mulige løsninger for betaling, via automat på stedet eller via app eller på nett. Kundene våre kan også betale gebyrfritt etter besøket både på betalingsautomat og innen 48 timer. Nedenfor finner du en oversikt over hvilke betalingsløsninger som finnes i våre anlegg;

 1. Automatisk trekk: Last ned Autopay appen eller registrer deg på autopay.io for automatisk betaling, klikk her.
 2. Betal ved avreise: Tast inn kjøretøyets registreringsnummer på betalingsautomat og betal med kort.
 3. Betal med app: Benytt Autopay app eller EasyPark app. (EasyPark app er ikke tilgjengelig som betalingsløsning ved Avinor sine lufthavner).
 4. Betal innen 48 timer: Betal innen 48 timer etter utkjøring på onepark.no eller autopay.io, klikk her. Følg beskrivelsen på nettsiden og tast inn kjøretøyets registreringsnummer.
 5. Parkering med Pay Later: Ønsker du å utsette betalingen og få ettersendt faktura: Kjør inn, parker og kjør ut uten å foreta deg noe. Du mottar faktura med en fastpris på Pay Later produktet + ordinær parkeringsavgift. Fakturagebyr tilkommer. Når du velger å betale senere og får tilsendt faktura fra oss, betaler du:
  1. Et fakturagebyr på kr. 12,50 som dekker faktiske kostnader ved å sende ut fakturaen.
  2. Ordinær parkeringsavgift.
  3. Pay Later produktet har en fastpris på kr. 49, og er tilpasset de kundene som velger å ikke benytte et av de mange alternativer som fins for enkel betaling der og da. Ved å velge Pay Later produktet og utsatt betaling vil du motta en spesifisert faktura i etterkant. Inkludert i produktet Pay Later ligger kostnadene vi har med å identifisere riktig mottaker av fakturaen, sikre dokumentasjon for den faktiske parkeringen samt vedlikeholde databasen med kundeopplysninger. I tillegg kommer kostnadene vi har ved forsinket betaling av tjenesten som er benyttet.

Utenlandske kjøretøy:
For kjøretøy med registreringsnummer fra land utenfor Skandinavia gis det ikke anledning til å få tilsendt faktura. Disse kjøretøyene må benytte seg av en av de andre betalingsalternativene.

Ikke betalt parkering vil føre til innkreving av avgift.