NAF El prix Vulkan Onepark 6754

Testvinner. Tesla S ble årets testvinner med lengst rekkevidde. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

NAF og Motor står bak El Prix, som gjennomføres to ganger årlig - en gang om vinteren og en gang om sommeren. For å teste rekkevidde og ladehastighet, testes alle bilene på samme dag, under like forhold.

I årets sommertest ble hele 32 elbiler testet, fordelt på de fire kategoriene premium, budsjett, familie og mellomklasse. Fra Oneparks parkeringshus Vulkan P-hus gikk ruten nordover gjennom Gudbrandsdalen, rundt Rondane Nasjonalpark, med nordligste punktet på ruta rundt Hjerkinn.

NAF El prix Vulkan Onepark 6655low

Nå er det klart at Tesla S kjørte aller lengst i elbiltesten til NAF og Motor, mens Xpeng G9 gjorde det best i testen av ladehastighet.

– Stadig flere nordmenn kjøper elbil og da er det fint med uavhengige tester som sjekker at oppgitt rekkevidde faktisk stemmer. Vi er opptatt av å legge godt til rette for lading av elbiler parkeringshusene vi drifter og synes det er gøy at El Prix startet i et av våre P-hus, sier Mona Elisabeth Gladhus, markedssjef i Onepark.

NAF El prix Vulkan Onepark 6723low

Mona Elisabeth Gladhus, markedssjef i Onepark. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

NAF El prix Vulkan Onepark 6596low

Maria Schrøder t.v. og Camilla Kopperud fra Onepark delte ut vann til testsjåfører, crew og skuelystne. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Les mer her.