I Stock 1173736603 lufthavn

I fjor vant Onepark tilbudskonkurransen om å drifte parkeringen på 28 av Avinors flyplasser, en kontrakt verdt 850 millioner kroner. Totalt utgjør dette 10 767 parkeringsplasser, og kontrakten gjelder for fem år. 23 av disse ble overtatt 1. oktober i fjor. 1. juni tok Onepark også over driften av parkeringen på Tromsø lufthavn, Bodø lufthavn, Harstad/Narvik lufthavn, Ålesund lufthavn og Kristiansand lufthavn. Fra før har Onepark ansvaret for parkeringen på Oslo lufthavn.

Last ned appen

Det betyr at alle som skal parkere der må skifte til autopay.io og laste ned Autopay-appen. Det er også mulig å betale for parkeringen via betalingsautomat på stedet, eller på autopay.io innen 48 timer. Hvis du registrerer deg og oppretter en profil på autopay.io, vil du bli trukket automatisk. Hvis du ikke benytter deg av noen av disse alternativene, vil du få tilsendt faktura i etterkant av parkeringen.

– Vi anbefaler at alle registrerer seg og laster ned appen før man skal ut å fly, sånn at man er godt forberedt. Vi har allerede et langt og godt samarbeid med Onepark, og vi er trygge på at overgangen kommer til å gå veldig fint. Bortsett fra måten man betaler på, vil nok de fleste merke liten forskjell når vi nå har skiftet til nytt parkeringsselskap på disse fem lufthavnene, sier Jørn Roald Wille, forretningsutvikler i Avinor.

Til sammen har disse fem flyplassene 6228 parkeringsplasser. Det er ifølge Avinor mer enn nok, selv i sommermånedene.

– Nå går vi inn i høysesongen for reisende, og det er mange som kjører bil til flyplassene. Men alle bør finne en plass, og det er generelt en god kapasitet på parkeringen. Husk også at det er mulig å forhåndsbestille på Avinors nettsider hvis man ønsker å parkere på et spesielt sted. Det gir også en lavere pris, når man bestiller før man kommer, sier Jørn Roald Wille i Avinor.

IGP9945

1. juni overtok Onepark parkeringen på ytterligere fem store lufthavner. Her fra Kristiansand lufthavn. Foto: Avinor

Skifter kameraene

Onepark er kvalitets- og miljøsertifisert etter ISO 9001 og 14001 og er kjent for sin sømløse parkeringstjeneste med skiltgjenkjenning og Autopay-løsning. Selskapet er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet og drifter over 300 parkeringsanlegg over hele landet, både ved kjøpesentre, sentrumsnære parkeringshus og -plasser, og ved skianlegg. Onepark har i tillegg ansvar for driften av Nordens største parkeringsanlegg på Oslo lufthavn, med plass til 23 000 biler. Fra 30. mai har man kunnet laste ned den nye Autopay-appen og Onepark har skifte ut alle kameraene som leser bilskiltene.

– Disse fem er de største lufthavnene i denne kontrakten, og nå ser vi frem til å komme i gang med driften av disse. Vi har i de siste månedene gjort alt vi kan for at overgangen til Onepark på flyplassene skal bli så enkel og god som mulig. Vi bytter blant annet til nye kameraer, som skal lese bilskiltene enda bedre. Skiltgjenkjenningen gjør at man ikke trenger å trekke billett. Og glemmer man å betale, får man heller ikke bot, men en faktura i posten, sier Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark.

Leif Nymoen

Leif Nymoen, Administrerende direktør i Onepark.
Foto: Katrine Lunke/Apeland.