I Stock 1398975296 low

Administrerende direktør Leif Nymoen advarer mot e-poster og SMS-er som utgir seg for å være fra selskapet.

– Onepark sender aldri ut e-poster, SMS-er eller meldinger på sosiale medier med lenker som mottaker skal benytte for å innbetale beløp eller få refundert penger. Får man en slik melding med oss som avsender, Autopay eller EasyPark, slett den. Bruk vår app, Autopay, eller nettsiden autopay.io, for å få informasjon om dine parkeringer og eventuelle betalinger, anbefaler Leif Nymoen.

Onepark er Norges største parkeringsselskap, og selskapets navn blir som andre store virksomheter, som Posten, NAV, Skatteetaten og de store bankene ofte brukt i svindelforsøk.

– Det er fortvilende at vårt navn blir brukt av kriminelle for å lure norske bilister. Med over 400 parkeringsanlegg over hele landet, har de fleste norske bilister et forhold til oss og parkerer hos oss jevnlig. Det vet de kriminelle å utnytte. Derfor er det nødvendig at vi nok en gang advarer mot svindelforsøk i vårt navn. Så langt har vi identifisert 20 ulike varianter av svindelmeldinger som utgir seg å være fra oss, og det er trolig flere, sier han.

De seneste svindelmeldingene kjennetegnes ved at de har bedre språk og at formuleringene virker mer troverdige. Han råder bilister til å laste ned appen for parkering på Oneparks anlegg, Autopay, og oppfordrer kunder som likevel er usikre på hva de skal gjøre om å ta kontakt med dem.

– Vi har døgnbemannet kundeservice som svarer bilister på spørsmål. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg, sier Nymoen.

Politiets råd for å unngå å bli svindlet

Stopp, tenk, sjekk.

  • Ikke del BankID, passord, eller sensitive personopplysninger, dette gjelder uansett hvem som spør.
  • Spør etter navnet på den som kontakter deg og avslutt samtalen. Ta kontakt via virksomhetens offisielle kanaler. Svindlere utgir seg ofte for å være fra banken din eller politiet, og forfalsker telefonnumre, e-postadresser og SMS.
  • Vær forsiktig med å klikke på lenker i SMS og e-post. Søk heller opp nettstedet i stedet for å bruke lenken.
  • Vær varsom for de som bruker kjærlighet, investeringer og penger for å komme i kontakt med deg. Er noe for godt til å være sant, så kan det dessverre ende i svindel og bedrag.

Kilde: https://www.politiet.no/rad/beskytt-deg-mot-svindel-og-id-tyveri/