Julebilde

– Vi opplever større etterspørsel etter servicetilbud i denne høytiden sier Ronny Monsen.

Onepark har ansvaret for rundt 20 000 parkeringsplasser på Oslo lufthavn. Mange velger å ta bilen til Gardermoen når de skal hjem til familien eller fly til utlandet på ferie i julehøytiden. Som tidligere år forventer Onepark at 21. og 22. desember blir de travleste dagene for å ta imot bilister i år.

– Vi opplever stor etterspørsel etter våre ulike parkeringstilbud i julehøytiden. Det henger nok sammen med at det for mange er tungvint å komme seg til flyplassen med kollektiv transport. I tillegg er det jo noen som har med seg en del ekstra i bagasjen, siden det er jul. Derfor klargjør vi både parkeringsanleggene under tak og plassene ute for de reisende, sier Ronny Monsen. Han er driftssjef på Oslo lufthavn i Onepark.

Et av tilbudene som er utviklet på Oslo lufthavn er Park&Go. Her leverer bilistene bilen rett ved terminalen og kan samtidig bestille både bilglass, lading, vask og annen bilpleie.

– Alle slags folk bruker dette tilbudet i jula. Enten det er barnefamilier som vil komme nærmest mulig terminalen eller de som ønsker å få vasket og polert bilen mens de er ute og reiser, sier Monsen.

Mange er ute i god tid og bestiller parkering på flyplassen.

– Det er en viss forskjell på om man ønsker parkering hvor man bruker et minutt å gå til terminalen eller må ta shuttlebuss til den. Vi opplever at i julehøytiden er parkeringshusene attraktive. Da står bilen under tak og det er også her de som kjører elbil kan sette bilen til lading mens de er på ferie, sier han.

For Oslo lufthavn har i tillegg til Norges største parkeringsanlegg, og et av de største ladeanleggene i Norge. I parkeringshusene er det montert opp over 700 ladepunkter.

Ronny Monsen Onepark 4861

– Å ha et godt ladet bilbatteri når de skal være lenge borte om vinteren. Kontroller også at ingen lys er på inne i bilen når du forlater bilen. Det kan være en god forsikring for hjemturen, sier Ronny Monsen. Foto: Katrine Lunke / Apeland