Leif Nymoen Onepark DSC 4766 1

Foto: Katrine Lunke / Apeland

– Vi er fornøyde med å ha en forretningsmodell og en parkeringsløsning som både store og mindre aktører mener er attraktivt for deres anlegg. Det er en inspirasjon for å fortsette arbeidet med å gjøre parkering lønnsomt, enkelt og bærekraftig, sier Leif Nymoen, adm.dir. i Onepark.

Onepark drifter over 350 parkeringsanlegg over hele Norge, fra små og store kjøpesentre og sentrumsnære parkeringshus, til Nordens største parkeringsanlegg på Oslo lufthavn, i tillegg til 28 andre lufthavner i landet.

– Vår strategi er å jobbe tett med gårdeiere for å optimalisere drift og sette kundeopplevelsen i sentrum. I tillegg satser vi stort på Revenue Management, for å maksimere lønnsomheten for kundene og jobbe aktivt med dynamisk prising. Det er godt å se at stadige flere ser hva vi kan levere og vil samarbeide med oss, sier Nymoen.

Tilpasset innbyggernes behov

En av de nye kundene er Oslobygg. De valgte Onepark til å drifte parkeringsanlegget på den nye legevakten. Oslobygg er en av landets største eiendomsbesittere. Samfunnsoppdraget deres er å ta vare på, utvikle og bygge kommunes eiendommer på en bærekraftig måte, tilpasset innbyggernes behov.

– Å bli valgt av Oslobygg er et bevis på at vi har et konkurransedyktig tilbud, og at vi leverer på bærekraftskravene de har stilt til oss som driftsselskap. Det er i tråd med vårt mål å være best på bærekraft i vår bransje, sier Nymoen.

Onepark er ansvarlig for all drift og lading i det nye p-huset på 5 100 kvm.

– På Legevakten Oslo har vi 67 ladebokser. Kunden håndterer betaling og lading enkelt i Autopay-appen. Hvis man ikke har appen, kan man enkelt skanne QR-kodene i p-huset og laste den ned, sier Nymoen.

10-årsavtale med The Hub

Onepark skal også drive parkeringsanlegget til Clarion Hotel The Hub det neste tiåret. På de nye anleggene innfører selskapet en moderne løsning med skiltgjenkjenning, og mange steder legges det opp til lademuligheter.

NO036 Rasmus Kongsore fasade exterior clarion hotel the hub med

– Vi ser frem til å tilby våre gjester en enda bedre og mer praktisk parkeringsløsning på The Hub. Onepark har den erfaringen og kompetansen vi trenger, og med lademuligheter, betalingssystemet Autopay og skiltgjenkjenning får parkeringshuset en betydelig oppgradering, sier Sebastian Fjereide i Strawberry, som har jobbet med kontraktsforhandlingene.

– Vi er takknemlige for muligheten og ser frem til å gjøre parkering litt mer ålreit de neste ti årene, sier Nymoen.

Store kontrakter

Både store og små aktører velger Onepark som sin samarbeidspartner. Blant de største i 2023 finner vi i tillegg til The Hub og Legevakten Oslo, også Telenor Arena på Fornebu, Mack Kvartalet i Tromsø, Ankertorget P-hus i Oslo og Erteløkka P-hus i Asker.

– Det har vært et godt år. I tillegg til nye samarbeid, har vi utvidet samarbeidet med OBOS med flere nye avtaler, vi fornyet avtalen med Aspelin Ramm om 350 parkeringsplasser i Vulkan P-hus og fornyet avtalen med Bane Nor og Eiendomsspar med ti nye år for Asker P-hus og Oslo S P-hus. I Asker forvalter vi nå 628 plasser og Oslo P-hus har 635, så dette er store og viktige kontrakter. Vi er veldig fornøyde med det gode samarbeidet vi har med alle disse kundene, som nå videreføres med nye avtaler, sier Nymoen.

Oslo legevakt

Oslo Storbylegevakt.
Foto: Arkitekturfotograf Tove Lauluten/Oslobygg