OSL P2 Onepark 17

– Det skal lønne seg å bestille parkering samtidig med reisen, sier Leif Nymoen i Onepark.

I høst innførte Onepark dynamisk prising. Det betyr at prisene varierer avhengig av etterspørselen på parkeringsplasser. Prisene øker når det er stor etterspørsel og går ned når etterspørselen synker. Dynamiske priser gjelder kun for Oslo lufthavn, og ikke for andre flyplasser i Norge.

– Vårt mål er å ha et godt parkeringstilbud til alle. Det kan vi når de reisende forhåndsbestiller. Da kan de sikre seg plass og de beste prisene, og vi vet hvor mange plasser vi har ledig. Dette gir da en forutsigbarhet for både kunden og oss, sier Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark.

Billigere ukesparkering på populære områder

De mest populære parkeringsområdene, P4 og P6, med totalt 7150 parkeringsplasser har i snitt blitt billigere.

– Prisen vil variere gjennom året og kan være høyere eller lavere, men i snitt er prisen 11 prosent lavere enn før vi startet med dynamisk prising. Disse områdene brukes ofte av feriereisende som ønsker rimeligere priser. Her går elektrisk shuttelbuss hvert 15. minutt hele døgnet, sier Leif Nymoen.

Velg etter behov og pris

Onepark har en rekke parkeringstilbud på Oslo lufthavn som møter ulike behov.

– Noen ønsker å parkere nærmest mulig terminalen, for eksempel på korte reiser, mens andre velger billigst mulig parkering litt lengre unna, for eksempel når man skal på sommerferie. Vi har dynamiske priser både på booking og drop-in, så hvis man forhåndsbestiller parkering, får man en forutsigbar pris, sier Onepark-sjefen.

Avinor.no/parkering kan du enkelt finne tilgjengelig parkering og priser. Søker du på den reisedato og lengde på oppholdet kommer alle alternativer opp og du kan velge parkeringsområde ut fra behov og pris. Parkeringen kan avbestilles inntil to timer før.

Viktig for flyplassene i Norge

Avinor driver 43 lufthavner i Norge. Selskapet er finansiert av kommersielle inntekter fra Oslo lufthavn og de andre lufthavnene.

– Inntektene fra Oslo lufthavn er betydelige og viktige for å finansiere lufthavner over hele landet. Vi kan opprettholde et stort nettverk av også mindre lønnsomme flyplasser gjennom tax free-salg, parkering og avgifter for å oppholde seg i norsk luftrom. Dette bidrar til at folk som bor i hele Norge også får kort vei til jobb, sykehus, utdannelse osv. takket være finansiering fra de aller største flyplassene, sier Amy C. Løken-Erichsen Kommersiell leder - Landside i Avinor.

Parkeringsområdene på Oslo lufthavn

  • Oslo lufthavn har totalt 23 000 parkeringsplasser, fordelt på syv ulike områder
  • Park&Go er det aller raskeste parkeringsalternativet på Oslo lufthavn, og ligger vegg i vegg med terminalen. Man kjører inn og leverer nøkkelen i ekspedisjonen når man skal ut og fly, og plukker man opp nøkkelen i ekspedisjonen på hjemveien og kjører bilen ut fra plan 5 nærmest utkjøringen.
  • Parkeringshuset P10 ligger ved terminalen, slik at du kan gå tørrskodd inn.
  • Uteområdet P2 ligger 8-12 minutters gangavstand til flyterminalen, eller du kan ta shuttelbuss på rundt tre minutter.
  • Uteområdene P4 og P6 ligger fra 3-10 minutter fra terminalen med shuttelbuss.
Leif Nymoen

– Det skal lønne seg å bestille parkering samtidig med reisen, sier Leif Nymoen i Onepark.
Foto: Katrine Lunke/Apeland