7 IV01917 copy Avinor forum Onepark Gladhus

– Vi ønsker oss strenge og konkrete krav til reduksjon av forbruk og utslipp, sa bærekraftsansvarlig og markedssjef Mona Elisabeth Gladhus i Onepark under debatten om bærekraft på Avinors arrangement. Foto: Alex Thoresen / Gyro


Avinor hadde blant annet invitert flyselskapene Norwegian og Widerøe, retail- og serveringsaktørene Travel Retail Norway og SSP Norway og parkeringsselskapet Onepark for å diskutere aktiviteter for å bidra til et lavere miljøavtrykk med temaet «Hvordan kan vi møte fremtiden og forventningene til kundene?».

Luftfarten står for rundt fem prosent av luftforurensingen i Norge. Det ønsker både Avinor, samarbeidspartnerne og myndighetene å redusere. Derfor var deler av Avinors årlige samling for samarbeidspartnere viet temaet.

7 IV01265 copy Avinor forum

Joachim Lupnaav Johnsen, EVP Commercial i Avinor, ga deltakerne innsikt i turistenes bidrag til norsk økonomi. Foto: Alex Thoresen / Gyro


I Onepark er vi også opptatt av temaet, selv om utslippene er svært begrenset for parkerte kjøretøy. Vi jobber der vi kan for å redusere våre direkte og indirekte utslipp, både når vi leverer til Avinor og når vi er leverandør til eier- og driftsselskaper over hele Norge. Noen av tiltakene ble presentert av vår bærekraftsansvarlig og markedssjef Mona Elisabeth Gladhus, og debattert på Avinors konferanse.

Oneparks mål er å være det mest bærekraftige selskapet i vår bransje. Derfor kjøper vi blant annet opprinnelsessertifikater for den energien vi bruker, bruker elbiler i driften og har satt inn elektriske shuttelbusser på Oslo lufthavn. Vi leverer også klimaregnskap og har engasjert oss i kampen for å redde Oslofjorden fra å dø.

Gladhus poengterte blant annet i debatten at det er viktig med Avinors forventninger til Oneparks bærekraftsarbeid. Onepark ønsker strenge og konkrete krav til reduksjon av forbruk og utslipp, og krav til tiltak som kan bidra til dette. – Vi ønsker oss krav til dokumentasjon og til åpenhet og vi ønsker kontroller velkomne, var noe av det hun formidlet fra scenen.

7 IV01983 copy foto Alex Thoresen Gyro

Konferansier John-Ragnar Aarset Konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor (t.v.) ledet samtalen om bærekraft med (f.v.) Andreas Kollbye Aks, CEO i Widerøe Zero, Bente Breivik, CEO i SSP Norway, Kristoffer Gustavsen Sustainability and Public Affairs Manager i Norwegian, Mona Elisabeth Gladhus Marketing Manager i Onepark og Tore Hov Managing Director i Travel Retail Norway. Foto: Alex Thoresen / Gyro