IGP9952

VANT KONTRAKT VERDT 850 MILLIONER: Parkeringsselskapet Onepark, som allerede drifter parkeringen av Oslo lufthavn, vant kontrakten for 28 nye flyplasser. Bildet er fra parkeringsområdet ved Kristiansand lufthavn. Foto: Avinor


Kontrakten gjelder for fem år, og avta len innebærer at Onepark drifter parkeringen på lufthavnene i Bodø, Tromsø, Kristiansund, Ålesund, Harstad-Narvik og en rekke andre. I sum utgjør det 10 764 parkeringsplasser. I fjor vant også Onepark anbudet på Oslo lufthavn for andre gang, og fikk dermed fornyet kontrakten med ytterligere fem år.

– En god parkeringsoppevelse er viktig for Avinor, da dette er starten på reisen for mange. I tillegg er parkering med på å finansiere det norske luftfartsnettverket, sier kommersiell leder for Landside i Avinor, Amy Løken-Erichsen.

Hun forteller at det var stor interesse for kontrakten på markedet, men Onepark overbeviste. Nå ser vi frem til å utvide samarbeidet, sier Løken-Erichsen.

– For Avinor er det viktig å ha en aktør som har fokus på gode kundeopplevelser og bærekraft. Onepark imponerte oss på disse områdene, og vi mener at de nye tiltakene vil heve kvaliteten på parkeringstilbudet, avslutter Løken-Erichsen.

Stort løft for Onepark

Leif Nymoen, Administrerende direktør i Onepark, mener den nye avtalen er et stort løft.

Leif Nymoen

Leif Nymoen, adm.dir. i Onepark. Foto: Katrine Lunke/Apeland


– Avinor er allerede vår største kunde, som vi har et veldig godt samarbeid med. Nå kan vi bruke all den erfaringen til å gjøre parkeringstilbudet enda bedre på alle disse 28 flyplassene, sier administrerende direktør i Onepark, Leif Nymoen.

Disse flyplassene er en del av anbudskontrakten, og vil få Onepark som operatør: Bodø, Tromsø, Kristiansand, Ålesund, Harstad-Narvik, Kristiansund, Alta, Kirkenes, Bardufoss, Hammerfest, Brønnøysund, Florø, Molde, Lakselv, Vadsø, Stokmarknes, Mosjøen, Sandnessjøen, Sogndal, Ørsta-Volda, Leknes, Svolvær, Førde, Mo i Rana, Røros, Rørvik, Sandane og Namsos.

Kontrakten har en trinnvis oppstart, som innebærer at Onepark overtar driften på de mindre flyplassene allerede i oktober 2022. De mellomstore lufthavnene med Kristiansand, Harstad/Narvik, Ålesund, Bodø og Tromsø har oppstart juni 2023. Kontrakten varer til oktober 2027.