221111 kristiandale 00320

– Det er samarbeidet på tvers av aktørene som driver bransjen fremover, sa Onepark-sjef Leif Nymoen.

11. november var 100 deltakere samlet på Stordalens nye hotell Sommerro i Oslo, for å høre om to interessante prosjekter innen eiendomsutvikling.

221111 kristiandale 00276

Markedssjef Mona Elisabeth Gladhus i Onepark samlet eiendomsbransjen til fagseminar på nyåpnede Sommerro.

Først ut var Rolf Thorsen, administrerende direktør i nystartede Polaris Eiendom. Thorsen har tidligere ledet både NCC Property Development, Oslo S Utvikling og Selvaag Bolig. Han fortalte hvordan Polaris Eiendom skal nå sine ambisjoner om å bli den ledende eiendomsaktøren innen næringsbygg i nord.

221111 kristiandale 00353

Nord-Norge har et stort potensiale, sa Rolf Thorsen, adm.dir. i Polaris Eiendom.

Stort potensiale i nord

– Nord-Norge er en region hvor det er forventet en stor vekst fremover. Nord-norske byer har et potensiale for sentrumsutvikling og kan bli mye mer attraktive for lokalsamfunnet og besøkende. Her skal Polaris Eiendom ta en viktig rolle, sa Thorsen.

– Her er det avgjørende å samarbeide med lokale krefter. Målet er å tilby våre leietakere og lokalsamfunnene Norges mest bærekraftige og attraktive bygninger og byrom. Vår utvikling skal baseres på og være en forsterker av den lokale identitet, fortalte Polaris-lederen.

Jostein F. Iversen og Espen Skaar i Tesla var også blant foredragsholderne. De snakket om hvordan de sammen med eiendomsbransjen kunne bidra til å få ekstra fart på overgangen til fornybar energi. Tesla har i dag over 35 000 superchargere over hele verden, og nettverket øker hele tiden. De har nå flest ladere og høyest oppetid av alle i bransjen.

221111 kristiandale 00731

Jostein F. Iversen og Espen Skaar i Tesla.

– Kravene til lading har økt svært mye de siste årene. Vi jobber hele tiden for å fjerne det kundene opplever som vanskelig, og satser på å gi dem en god ladeopplevelse. Vårt mål er at man har en infrastruktur og en løsning som gjør at man kan kjøre hvor som helst og lade der man er – enkelt og brukervennlig, fortalte de, og oppfordret alle i eiendomsbransjen til å bli en del av deres globale nettverk.

– Dette vil gi dere nye kunder og økt synlighet. Samtidig bidrar dere til en bærekraftig fremtid, sa Iversen og Skaar.

Må jobbe sammen

På programmet var også et innlegg fra Hege Skjelbred Hatlemark, som leder Construction Citys eiendomsprosjekt på Ulven i Oslo. Hun har jobbet med å skape møteplasser i over 22 år, og har nå som ambisjon å lage en arena for samhandling og innovasjon for bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

– Vi bygger nå Norges viktigste arena for bygg, anlegg og eiendom, og ønsker å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling, sa hun.

221111 kristiandale 00842

– Bransjen må jobbe mer sammen, lage møteplasser og få mer innsikt i hvordan andre jobber. Det er hele ideen med Construction City. Her samler vi nå hele verdikjeden, fra tradisjonstunge OBOS og AF Gruppen, til innovative start ups. Det er samarbeid som kan gjøre bransjen mer effektiv, nyskapende og bærekraftig, sa Skjelbred Hatlemark.

Det er tredje gang Onepark arrangerer seminar om eiendomsutvikling. Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark, er sikker på at alle har godt av å dele nye ideer.

221111 kristiandale 00939

Onepark samlet 100 deltakere på sitt eiendomsutviklingsseminar på Sommerro 11. november.

– Det er fint å kunne invitere samarbeidspartnere og bransjen på denne måten. Det er samarbeidet på tvers av aktørene som driver bransjen fremover. I dag har det kommet frem mange gode tanker om hvordan vi alle kan bidra til bedre løsninger, som kommer alle til nytte. Å skape gode opplevelser for kunden samtidig som man har fokus på bærekraft er avgjørende for alle som skal lykkes nå, sa Nymoen.

221111 kristiandale 01119

Fornøyd Onepark-gjeng etter fullført eiendomsutviklingsseminar. F.v.: Thomas Christiansen, Tom Solbakken, Stian Hasaas Pettersen, Mona Elisabeth Gladhus, Frank Kjeilen, Øyvind Killi, Leif Nymoen, Maria Schrøder, Anders Kjuus-Nordby, Camilla Kopperud og Lars Kristian Dahl. Anders Syse-Nybraaten var ikke tilstede ved foto.


Foto: Kristian Dale.