I Stock 1126393787

Tidligere i år vant Onepark anbudet om parkeringsløsningene på 28 av Avinors flyplasser over hele landet. Den største forandringen blir i første omgang ny skilting og at de som parkerer kan bruke Oneparks app for å betale for parkeringen.

Vil heve kvaliteten

– En god parkeringsopplevelse er viktig for Avinor, siden dette er starten på reisen for mange, sier kommersiell leder for Landside i Avinor, Amy Løken-Erichsen.

 – For Avinor er det viktig å ha en aktør som har fokus på gode kundeopplevelser og bærekraft. Onepark imponerte oss på disse områdene, og vi mener at de nye tiltakene vil heve kvaliteten på parkeringstilbudet. I tillegg er parkering med på å finansiere det norske luftfartsnettverket, sier Løken-Erichsen.

Onepark er ISO-sertifiserte på miljø og er kjent for sin sømløse parkeringstjeneste med kamera, skiltgjenkjenning og Autopay-løsning. Selskapet er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet og drifter 250 parkeringsanlegg over hele landet, både ved kjøpesentre, sentrumsnære parkeringshus og -plasser, og ved skianlegg. Onepark har i tillegg ansvar for driften av Nordens største parkeringsanlegg på Oslo lufthavn, med plass til 23 000 biler.

Bruke erfaringen

Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark, gleder seg til å overta ansvaret for parkeringen.

– Avinor er allerede vår største kunde, som vi har et veldig godt samarbeid med. Nå kan vi bruke all den erfaringen til å gjøre parkeringstilbudet enda bedre på alle disse 28 flyplassene, sier Leif Nymoen i Onepark.

Selskapet eies av Indigo Management som er heleid av familien Bentsen, et finansielt solid konsern med lange tradisjoner innen parkeringsdrift i Norge og Norden.

Kontrakten har en trinnvis oppstart, som innebærer at Onepark overtar driften av de mindre lufthavnene fra 1. oktober; Kristiansund, Alta, Kirkenes, Bardufoss, Hammerfest, Brønnøysund, Florø, Molde, Lakselv, Vadsø, Stokmarknes, Mosjøen, Sandnessjøen, Sogndal, Ørsta-Volda, Leknes, Svolvær, Førde, Mo i Rana, Røros, Rørvik, Sandane og Namsos.

De mellomstore lufthavnene med Kristiansand, Harstad/Narvik, Ålesund, Bodø og Tromsø har oppstart juni 2023. Kontrakten varer til oktober 2027.

Leif Nymoen Onepark 06

– Vi skal gjøre overgangen til Onepark så enkel og god som mulig, sier administrerende direktør i Onepark, Leif Nymoen (Foto: Katrine Lunke)