Trygg sykkelparkering Onepark

Fra venstre: Hallvar Bergh (CEO Bikely), Mona Elisabeth Gladhus (markedssjef Onepark), Øyvind Killi (driftssjef Onepark) og Ellen Loxley (markedssjef Bikely)

– Vi begynner med 12 sykkelskap. Blir dette populært utvider vi konseptet både på Sentrum P-hus, og ved andre anlegg vi drifter, sier markedssjef og bærekraftansvarlig i Onepark, Mona Elisabeth Gladhus.

Sykkelskapene, som Bikely står bak, er tette og rommer plass til både sykkel, hjelm, yttertøy, sekk og det syklistene har behov for å henge fra seg. Syklister som jobber i sentrum kan enten leie et fast privat skap på månedlig basis, eller benytte seg av et drop in-tilbud.

Onepark sykkelparkering Mona Elisabeth gladhus

Stor økning i sykkeltyverier i Oslo

– Bikely er et konsept som handler om trygg sykkelparkering. Sykkeltyverier er et stort problem. Og mange kvier seg for å parkere dyre sykler på åpen gate. Boksene våre er tyverisikre og gjør det enklere å sykle trygt til sentrum, sier markedssjef Ellen Loxley.

I fjor registrerte politiet i Oslo 6630 sykkeltyverier. Det betyr at det blir stjålet 18 sykler hver eneste dag, både fra åpen gate, fra sykkelhoteller og låste rom. Og problemet er raskt stigende.

Anmeldelsene økte med 50 prosent fra 2019 til 2020.

Bikely er et helnorsk selskap, som ble opprettet i Trondheim 2017, og har nå seks ansatte. Bikely-skapene finnes allerede på en rekke knutepunkt og ved flere kjøpesentre i både i Trondheim, Oslo og Bergen, og selskapet får daglig henvendelser fra nye, potensielle kunder. Først i høst ble konseptet lansert i Oslo, og det er første gang selskapet får i stand en avtale der sykkelskap leies ut på månedsbasis midt i hovedstaden.

- Ser for oss fenomenal vekst

– Denne avtalen betyr svært mye for oss. Oslo er sykkelhovedstaden og miljøhovedstaden i Norge, og vårt største potensielle marked. Onepark har sentrale parkeringsanlegg over hele byen, og er derfor en fantastisk partner for oss. Vi håper og tror piloten slår an, og ser for oss fenomenal vekst, sier Ellen.

Klimaetaten Bergljot Tjonn

Bergljot Tjønn fra Klimaetaten synes det er svært positivt at Onepark tilbyr sykkelparkering i Sentrum P-hus.

For Onepark er dette endel av en større visjon om å bli mer bærekraftig. Tidligere i år inngikk selskapet et samarbeid med Tesla, som har 18 hurtigladestasjoner i parkeringshuset. Og sykkelparkering er ikke nytt for Onepark. De leier blant annet ut et helt rom i parkeringshuset til sykkelparkering til en offentlig aktør i området.

– Men det unike her er at du kan leie din private sykkelparkering. Ikke bare i et stativ, men et skap, som gjør at du kan la sykkeltøyet ligge. Byrådet har et tydelig mål om å redusere biltrafikken i Oslo sentrum. Da må vi som parkeringsaktør være med å bidra til å legge til rette for dette. Nå er vi spente på mottakelsen, sier Gladhus.

Sykkelskap Onepark Bikely