Leif Nymoen web

Onepark overtar driften av 150 parkeringsanlegg og 8500 parkeringsplasser i Vestfold, Telemark og Viken.

– Onepark har store ambisjoner om vekst, og derfor er vi glade for å utvide tilbudet og forsterke posisjonen vår i denne regionen. Vi har stor respekt for det Micasa har fått til og ønsker å forvalte og videreutvikle parkeringstjenestene deres med enkle og moderne parkeringsløsninger, sier Leif Nymoen, adm. dir. i Onepark.

Onepark overtar driften av blant annet Statens Park, Kjelleparken og Oseberg P-hus i Tønsberg, Larvik Storsenter, samt Langbrygga og Lietorvet i Skien. En rekke P-anlegg vil bli oppgradert med ny, sømløs teknologi for at parkeringen skal bli enklere.

Micasa AS er et Vestfoldbasert eiendoms- og parkeringsselskap. I tillegg til parkeringsdriften forvalter selskapet over 50.000 m2 med eiendom og næringsbygg.

– Etter en strategisk vurdering har vi besluttet å selge ut parkeringsvirksomhet for å rendyrke oss på eiendom. For oss var det viktig å selge til en innovativ og profesjonell aktør, som samtidig skal være Micasas partner i mange år fremover. Valget om Onepark var enkelt, da vet vi at både oppdragsgivere og kunder blir ivaretatt på en god og profesjonell måte, sier Steinar Krüger i Micasa.

Onepark er kjent for sin sømløse parkeringstjeneste med videoanlegg, skiltgjenkjenning/ANPR og automatisk betalingsløsning, og er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet. Selskapet eies av Indigo Management som formelt står bak oppkjøpet som har virkning fra 1. september. Parkeringsselskapet AS videreføres som eget selskap med egen profil, men under administrasjon og ledelse av Onepark. Alle større anlegg med ANPR-teknologi vil ligge direkte under Onepark-paraplyen.