DSC 5879 min

Det finnes per i dag ingen hurtigladere innenfor Ring 1, men nå går Onepark og Tesla sammen og legger tilrette for innendørs hurtiglading midt i sentrum.

Tesla skal installere sine Supercharger-stasjoner i anlegget som ligger rett ved Tinghuset i sentrum. Dette er såkalte V3-stasjoner som kan levere inntil 250 kilowatt.

– Vi er svært glade for at vi kan legge til rette for flere elbilister med behov for lademuligheter i Oslo sentrum. Behovet for hurtiglading er stort. Derfor er vi godt fornøyd med at vi har fått på plass denne avtalen med Tesla, sier administrerende direktør i Onepark, Leif Nymoen.

Sentrum P-hus er et av de største anleggene sentralt i byen, med ca 1500 plasser fordelt på 3 plan.

– Vi tror oppgraderingen vil gjøre Sentrum P-hus til et attraktivt anlegg for mange av dem som reiser inn til sentrum i elbil, enten i jobbsammenheng eller på fritiden. Sentrum P-hus har en unik beliggenhet og det nye tilbudet er vinn-vinn for oss og kunden, sier Nymoen.

Onepark drifter 105 parkeringsanlegg i Osloområdet. Mange av anleggene har et godt ladetilbud til elbileiere, men det er første gang Onepark får på plass hurtigladere i et innendørs anlegg. Nå skal Onepark også oppgradere ladeeffekten på de 20 vanlige ladestasjonene for elbiler i Sentrum P-hus, slik at tilbudet til alle elbilister blir enda bedre enn i dag.

– At vi nå går ut sammen med Tesla og åpner denne store innendørs ladestasjonen, står i stil med vår visjon og vårt ønske om å ta mer samfunnsansvar. Vi kjøper allerede klimakvoter og opprinnelsesgarantier for strøm og er i gang med ISO-sertifisering. Samtidig jakter vi hele tiden på nye løsninger som vil ta oss i en grønnere retning, sier Mona Elisabeth Gladhus, som er markedssjef og bærekraftansvarlig i Onepark.

Hurtigladestasjonen for Tesla-bilister i Sentrum p-hus åpnes i løpet av 2. kvartal 2021.

Onepark Sentrum P hus DSC 7841a jpeg